سفر به برلین هم جواب نداد؛ بی اعتنایی شولتس به خواسته های زلنسکی

رسانه آلمانی ضمن اشاره به سفر بدون دستاورد رئیس جمهور اوکراین به برلین گزارش داد که نه تنها درخواست های «ولودیمیر زلنسکی» طی این سفر محقق نشدند، بلکه ظاهرا وزارت دفاع آلمان قصد دارد برخی کمک های اصلی به کی یف را متوقف کند.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین هفته گذشته تور اروپایی خود را با هدف دریافت کمک های مالی و نظامی جدید به مقصد لندن، پاریس، رم و برلین انجام داد؛ سفرهایی که کم وبیش تعهداتی را برای کی یف به همراه داشته اما درخواست های اصلی او از غرب، از جمله صدور مجوز برای استفاده از تسلیحات دوربرد در حمله به عمق خاک روسیه محقق نشدند.

روزنامه «بیلد» در گزارشی با اشاره به سفر زلنسکی به برلین و دیدار با «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان می نویسد: «رئیس جمهور اوکراین طی این سفر درخواست حمله به خاک روسیه و پذیرش سریع برای عضویت در ناتو را مطرح کرد اما هر 2 درخواست زلنسکی با بی اعتنایی صدراعظم آلمان مواجه شد.»

این رسانه آلمانی در ادامه این مسئله تاکید می کند: «مطالبات رئیس جمهور زلنسکی در برلین بی پاسخ ماند و شولتس به درخواست این رئیس جمهور مطلقا نه نگفت، اما از طرفی هم پاسخ مثبت نداد.»

«اولاف شولتس» و «ولودیمیز زلنسکی» در برلین، 11 اکتبر

اوکراین در فوریه 2025 وارد سومین سال جنگ خواهد شد و وضعیت این کشور هم اکنون در وضعیت سخت تری به نسبت قبل قرار دارد. ارتش اوکراین در شرق نیروهای خود را از دست می دهد و به رغم حملات غیرمنتظره ای که به «کورسک» روسیه داشته و هم چنین تسلیحات زیادی که از غرب دریافت می کند، قادر به حفظ مواضع خود نیست و نیروهای روسیه هر چند با دستاوردهای کم به پیشروی ها در دونباس ادامه می دهند.

رئیس جمهور اوکراین طی سفر به برلین، یک بسته کمکی دیگر به ارزش 1.4 میلیارد یورو دریافت کرد و صدراعظم آلمان نسبت به تداوم حمایت از کی یف متعهد شد.

آلمان همچنین به تازگی بسته کمک های نظامی جدیدی را به ارزش 600 میلیون یورو به اوکراین ارسال کرده و این بسته شامل سیستم های پدافند هوایی IRIS-T، خودروهای پیاده نظام جنگی، تانک های جنگی، هوویتزرهای خودکششی، مهمات و پهپادها می باشد.

شولتس در این دیدار گفت: «تا پایان سال جاری میلادی با کمک شرکایمان بلژیک، دانمارک و نروژ، ما بسته کمک نظامی دیگری را به ارزش 1.4 میلیارد یورو ارسال خواهیم کرد.»

بیش از 2 سال و نیم از جنگ اوکراین می گذرد و هنوز هیچ چشم اندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این درحالیست که برخی کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راه حل های دیپلماتیک جهت حل وفصل این درگیری، بر روی ارسال کمک های مالی و نظامی به کی یف پافشاری می کنند و از طرفی روسیه هم بارها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانی تر می کند.

کمک های آلمان به اوکراین کاهش می یابد؟

این بیانیه ها و اطلاعیه ها درخصوص تداوم کمک های نظامی برلین به کی یف تا پایان سال جاری میلادی در حالی مطرح شده اند که روزنامه «بیلد» در تازه ترین گزارش با اشاره به آنچه ارتش آلمان (بوندس ور) اعلام کرده، می نویسد که ارتش این کشور بیش از این «تجهیزات نظامی گسترده» به اوکراین ارسال نخواهد کرد.

این روزنامه آلمانی در ادامه به نقل از وزارت دفاع آلمان تاکید می کند که ارتش اوکراین قادر به انجام ضدحمله ای در آینده نزدیک نیست و ظاهرا این تصمیم آلمان در راستای ارزیابی های این کشور برای عدم وجود ضدحمله از سوی طرف اوکراینی اتخاذ شده است.

از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین (24 فوریه 2022)، کشورهای غربی از جمله آلمان به عنوان دومین حامی کی یف پس از ایالات متحده کمک های مالی و تجهیزات نظامی گسترده ای را به اوکراین ارسال کرده است.

«بیلد» همچنین در این گزارش می نویسد که ارتش آلمان قصد دارد دیگر برای اوکراین سلاح هایی نظیر تانک های جنگی لئوپارد2 ارسال نکند.

این گزارش رسانه آلمانی و آنچه ارتش آلمان اعلام کرده، با اظهارات اخیر شولتس که گفته است «ما حمایت های خود از اوکراین را کاهش نخواهیم داد»، تا حدی در تضاد است و دقیقا مشخص نیست مسیر کمک های آلمان به اوکراین در آینده و به خصوص در سال آینده میلادی به کدام سمت سوق پیدا خواهد کرد و در چه موقعیتی قرار خواهد گرفت.

بهانه بایدن برای لغو جلسه «رامشتاین»

شبکه خبری «فرانس24» روز شنبه گزارش داد که رئیس جمهور اوکراین به دلیل ترس از کاهش کمک ها در صورت پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق و نامزد حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری 2024، به دنبال کمک های مالی و نظامی جدیدی از سوی متحدان اروپایی اش است.

«جو بایدن» در کنار رئیس جمهور اوکراین

قرار بود روز شنبه جلسه ای میان متحدان اوکراین در پایگاه هوایی «رامشتاین» آلمان برگزار شود اما پس از آنکه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا سفر خود را به دلیل طوفان «میلتون» لغو کرد، این جلسه هم به تعویق افتاد.

روزنامه «بیلد» در این خصوص می نویسد: «تصمیم رئیس جمهور بایدن برای لغو جلسه رامشتاین به دلیل طوفان میلتون، صرفا یک بهانه است.»

این رسانه آلمانی تاکید می کند: «علت اصلی لغو این جلسه این بوده که رئیس جمهور آمریکا نمی خواهد در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده که قرار است در تاریخ پنجم نوامبر (15 آبان) برگزار شود، درباره درگیری اوکراین سخن بگوید.»

انتهای پیام

نظرات

captcha